miercuri, 22 mai 2013

Veste buna pentru STIINTA MIROSLAVA - Vişina Nouă, retrogradată? Oltenii riscă să primească o penalizare de 9 puncte

Conform stirii postate pe site-ul http://liga2.prosport.ro/liga-3/stiri/visina-noua-retrogradata-oltenii-risca-sa-primeasca-o-penalizare-de-9-puncte-10893429

Un scandal imens e pe cale să se declanşeze în Liga 3, seria a treia. Formaţia Vişina Nouă nu are echipe de juniori C, D şi E. Are doar un protocol cu formaţia CSS Corabia, însă regulamentul spune clar că formaţiile respective trebuie să poarte numele clubului-mamă.
Oficialii formaţiei oltene admit eroarea săvârşită şi de această greşeală beneficiază Voluntariul. Conform regulamentului, echipa din judeţul Olt va fi penalizată cu 9 puncte.

"Avem un protocol cu CSS Corabia, însă nu ştiu dacă este regulamentar. S-a trezit şi Voluntariul în ultimele etape… E mâna lor! N-au valoare pe teren şi, dacă au influenţă, schimbă punctajul de pe gazon. Să stea liniştiţi şi să nu ne mai promită nimic… Retrogradăm noi şi rămân ei"spune Marcel Ploae, antrenor principal Vişina Nouă.
Conform site-ului http://www.frf-ajf.ro/olt nu există nicio echipă de juniori C, D şi E în campionatul local cu numele Vişina Nouă. Iată linkurile cu fiecare campionat de  pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal:
Juniori C
Juniori D
Juniori E
În acest caz, există o răsturnare de situaţie în clasamentul Ligii 3. Dacă sancţiunea va fi  de 9 puncte, Vişina Nouă ar ajunge de la 27 puncte, la doar 18 puncte. Echipa avantajată ar fi Voluntariul, care s-ar salva de la retrogradare.
FRF confirmă eroarea formaţiei din Olt
“Dacă echipa C, D, E nu poartă numele echipei Vişina Nouă, sancţiunea este clară: 9 puncte”, ne-a declarat un important personaj din Federaţia Română de Fotbal.
Ce spune ROAF?
    Articolul 34 – Campionatele de juniori 1 Competenţa organizării campionatelor naţionale ale juniorilor A şi B revine FRF care stabileşte  formula de organizare, sistemul de desfăşurare a acestora, categoriile de vârstă şi programarea jocurilor, stabilind componenţa seriilor pe baza criteriului geografic.

    2 Anual, se elaborează regulamentul campionatelor şi programul jocurilor care se transmit AJF/AMFB şi cluburilor participante.

    3.1 Pentru a avea drept de participare la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligaţii:
    a) cluburile din Liga I şi a 2-a: să participe la campionatele de juniori A, B, C, D şi E (minim 5 echipe);
    b) cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori C, D şi E (minim 3 echipe), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii  a 3-a.
    c) cluburile din Liga a 4-a: să participe cu cel puţin o echipă în campionatele de juniori.

Sursa: Ilfov Sport

=======================================

Atunci acest lucru, deloc placut, ajuta echipa noastra,  FC Voluntari din Seria 3, urcand pe locul 9, cu 25p din 22 meciuri!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu