marți, 14 mai 2013

CLUBUL DE FOTBAL “SĂGEATA” POPRICANI CENTRUL DE COPII ŞI JUNIORI - COMUNICAT



Prima întrunire a lotului de copii şi juniori al Clubului de Fotbal “Săgeata” Popricani va avea loc în ziua de joi, 16 mai 2013, la ora 17.45, la stadionul din localitate. 
Viitorii jucători vor veni însoţiţi de măcar unul din părinţi ori de un tutore major, cu putere de decizie.

Pentru a scurta din timpul alocat problemelor  organizatorice şi pentru a ne ocupa mai mult de lecţia de antrenament propriu-zis, ar fi bine ca jucătorii să se prezinte la teren, avînd asupra lor următoarele:

-         - Fişa individuală completată;

-         - Adeverinţă de la medicul de familie, precum că nu figurează în evidenţe ca avînd boli cronice;

-         - Caracterizările de la diriginte şi de la profesorul de educaţie fizică;

-         - 4 fotografii tip buletin şi 4 copii după certificatul de naştere (cartea de identitate);

-         Taxa de înscriere.


                                                                                                              Coordonatorul centrului,
Antrenor Marcel Flueraru, Licenţa “B” UEFA

Pe aceasta cale, invitam presa locala Iasi la acest eveniment ! Va multumim anticipat pentru sustinerea proiectului!

Relatii la dnul antrenor Marcel Flueraru - 0745 921 569
*******************************************************************
Premize

Am iniţiat acest proiect în urma unor discuţii cu colegii de la ACS “Pieta” (Viorel Agachi şi Florin Chiriac – directorul nostru de imagine şi realizatorul paginilor de web de la “Săgeata”), plecînd de la următoarele premise:
-         În satele comunei Popricani sînt mulţi copii talentaţi şi iubitori de fotbal, copii care, din păcate, n-au avut pînă acum şansa de a practica acest sport în mod organizat;

-         În vreme ce la cluburile din Iaşi activează destui jucători cu îndemînări şi priceperi îndoielnice, talentele din Popricani se irosesc, distanţa şi, mai ales, timpul împiedicîndu-i pe cei de aici să se pregătească la echipele din oraş (din cîte ştiu, există o singură excepţie, fostul meu jucător de la Noua Generaţie, Alex Matei, dar acesta stă în Cîrlig…);

-         Realitate ilogică şi oarecum absurdă: fotbalul din ligile IV şi V ale judeţului e dominat de echipe comunale, dar jucătorii (în marea lor majoritate) provind din mediul urban. Asistăm la un soi de “mercenarism” fără nici o finalitate. Pentru nimeni! Jucătorii schimbă echipele haotic, brownian, iar cluburile trăiesc sub spectrul instabilităţii cronice… Dar, dacă la cluburile din mediu rural ar exista centre de copii şi junior, ar mai fi oare aceeaşi situaţie?

-         Ca atare, infiinţarea unor centre comunale de copii şi juniori cît mai puternice reprezintă unica soluţie de a menţine, la nivel naţional, o bază de selecţie decentă în plan european. Din păcate (lucru confirmat de colegii din staff-ul Şcolii Federale de Antrenori), această bază de selecţie (cîndva vestită pe întregul Continent) s-a deteriorat continuu în ultimele două decenii. În progresie geometrică! Ei bine,  una din ultimele directive ale Şcolii Federale de Antrenori se referă tocmai la acest aspect. Şi, ca membru al staff-ului federal, mi se pare normal să dau unul din primele exemple. De ce am ales Popricanii? Să zicem, din motive personale…

Susţinere 

Ca un astfel de proiect să fie viabil, a fi susţinut nu e doar un lucru important, foarte important, ci unul de-a dreptul vital. Ei bine, aici, la Popricani am simţit că am această susţinere. Începînd de la prima discuţie cu antrenorul echipei de seniori, Daniel Enuţă, şi continuînd apoi cu domnul primar Valeriu Pârlog, domnul consilier Gabi Teodoru, direcţiunile şi catredele de educaţie fizică de la cele două şcoli din comună, senatorul Marin Burlea şi ing.Constantin Comănescu – managerul general al Grupului de Firme Pieta. Proiectul e ambiţios, pornirea de la zero, dar această susţinere mă  face să fiu optimist!

Scopuri

Am folosit pluralul, deoarece esenţa acestui proiect nu se rezumă doar la alimenta echipa de seniori cu jucători ce au absolvit o şcoală de fotbal, cursuri de zi! Ţintele sînt mai multe…  Evident, nu toţi copiii şi juniorii vor ajunge fotbalişti. În ziua de azi e imposibil să trăieşti din fotbal dacă evoluezi mai jos de Liga a II-a! Doar cîţiva vor ajunge să facă pasul spre marea performanţă. Dar ceilalţi, oare cu ce se vor alege, după ani de strădanii şi eforturi (nu-i deloc un pleonasm!)?
Avînd în spate sprijinul şi colaborarea cu şcolile din comună, pot spune că toţi copiii care vor veni la fotbal, vor avea parte de o educaţie corectă, vor deveni caractere puternice, disciplinate, cu o constituţie fizică robustă, cu personalitate, iar la finele adolescenţei vor avea toate argumentele pentru a face faţă cu success rigorilor vieţii de matur.

                                                                        Antrenor Marcel Flueraru, Licenţa “B” UEFA,
                                              Coordonator Centrului de Copii şi Juniori “Săgeata” Popricani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu