luni, 16 septembrie 2013

SCRISOARE DESCHISA catre Presedintele AJF IASI dnul SORIN BOCA



Domnule Presedinte SORIN BOCA ,



           Ma numesc ing Florin CHIRIAC, si ma ocup de proiectul media online SAGEATA POPRICANI – Iasi. Dupa cum bine stiti din dosarul de ~ 50-60 de pagini pe care, sper,  l-ati primit prin intermediul dnului prof. Marcel Flueraru , ati vazut ce se poate face, pentru fotbal, fara ( prea multi ) bani.

As avea unele recomandari, sfaturi, idei, solutii, pentru fotbalul iesean judetean:

1 – primul lucru este sa va faceti un cont de facebook, sa dati LIKE si sa cereti PRIETENIA, unde este cazul, echipelor de fotbal din judetul Iasi, ligile 3-4-5. Adresele le gasiti pe http://sosfij.blogspot.ro/2013/08/conturi-pe-net-echipe-iesene-de-fotbal.html , actualizata in august 2013 !
Veti fi uimit cate informatii veti primi, despre activitatea subordonatilor dvs ( arbitri, observatory sin u numai ), ce evenimente au avut loc la unele meciuri, etc, despre care, posibil, sa nu fiti informat.

2 – caut o adresa de e-mail privata de-a dvs, nu cea de pe AJF IASI sa va trimit acest mesaj, dar nimeni nu stie nimic. 

3 – sa va faceti un BLOG PERSONAL, pentru a pastra legatura cu cei din domeniul fotbalistic iesean, de ce nu, pentru a fi o porta-voce mai puternica, decat site-ul AJF IASI, care nu prezinta toate informatiile utile/necesare.

4 – cine se ocupa de emailul ajfiasi@frf-ajf.ro se misca tare ‘incet”, am trimis mai multe mesaje si am primit raspuns la cererile mele, doar daca, trimiteam si FAX ( le multumesc pe aceasta cale, pentru rapiditatea de care au dat dovada )

5 – la pagina http://www.frf-ajf.ro/iasi/contact , de ce nu se afiseaza mesajele postate de vizitatori, cum sunt pe adresele altor judete ? Veti fi uimit de ce informatii veti primi. Plus, unele AJF-uri raspund ONLINE la doleantele/intrebarile cititorilor.

6 – nu ma pot ABONA la newsletterul AJF !!! De ce, ce probleme tehnice exista ?

7 – cine se ocupa de pagina de facebook, https://www.facebook.com/pages/AJF-Iasi/135861109908108  ? Dupa ce am dat like la pagina si am promovat-o, au crescut nr de fani de 4-5 ori, pacat  ca nu o folositi pentru a fi mai aproape de cei din “fenomenul fotbalistic” ....

8 – de ce nu vorbiti cu posturile locale TV sa transmiteti LIVE sau inregistrat, meciurile din ligile 3-4-5 ? Este multa lume interesata de acest subiect.

Puteti organiza conferinte de presa bilunare/lunare, unde sa expuneti aceasta problema, plus altele de interes major. Va pot ajuta cu o baza de date de contact:












iasiciteste@yahoo.com ;

redactia_iasiciteste@iasiciteste.ro ;

office@7est.ro ;

razvan.moldoveanu@7est.ro ;

lia.anton@7est.ro ;

redactia@agendadeiasi.ro ;

curieruldeiasi@primaria-iasi.ro ;

office@flacaraiasului.info ;

redactia@newspascani.com ;

contact@telem.ro ;

contact@radioevetv.ro ;

stiri@radiohit.ro ;

office@stillonline.ro ;
office@iasitv.ro;
office@impactfm.ro ;
impactfm@gmail.com;
stiri@nordestfm.ro , office@nordestfm.ro, productie@nordestfm.ro ;
9 – sa tineti mai des CURSURI cu invitati din tara, utile pentru arbitri, observatori, jucatori de fotbal si antrenori ( avem oameni dornici de a invata, dar nu au “uneltele de lucru” ) . Personal am trimis la 6-7 echipe din ligile 4-5, cate 4 manuale de fotbal pe care le-am gasit utile pe internet, si deja unele rezultate pozitive se vad !

10 – sprijinirea/indrumarea echipelor din ligile 3-4-5, sa aiba o activitate mai buna online, au informatii utile aici:

http://sageatapopricani.blogspot.ro/2012/09/recomandare-catre-echipele-iesene.html , avand si sprijninul meu tehnic, functie de timpul liber. ( momentan am discutii cu inca 2-3 echipe pentru bloguri noi )

11 – idem, aparitia unui GRUP DE DISCUTII intre oficialii echipelor, pe facebook, pentru usurinta de comunicare , mai ales ca toata lumea are acum smartphone, tableta, laptop

12 – am vazut pe unele site-uri AJF, un tabel cu distantele dintre localitati, utile pentru cei care vor sa faca o deplasare la un meci in judetul IASI

13 – incercati sa aduceti modificari Legii sponsorizarii, pentru a aduce lumea catre sport/fotbal, ma refer in special la firme/pers juridice

14 – ajutarea „tehnica” a primariilor locale, in a accesa fonduri europene, pentru a deschide baze noi sportive, cum au facut cei de la COTNARI / DELENI

15 – am trimis in aceasta primavara fax-uri si e-mailuri primariilor locle din IASI, care nu au echipa de fotbal, si……… iata, in aceasta vara au aparut 8 echipe noi in judet




 16 – pe AJF BISTRITA NASAUD, am vazut afisata o lista cu nr de mobil ale observatorilor din judet, ce ati spune daca am face la fel, si la noi?

17 – organizarea unor vizite in scolile/liceele/facultatile din orasul IASI, de ce nu, si in celelalte orase mari din judet, pentru a promova fotbalul juvenil iesean, mai ales ca este inceput un proiect, primul de acest fel, in comuna POPRICANI = de catre oficialitatile comunei si dnul prof MARCEL FLUERARU

18 – trecerea pe site-ul AJF IASI, la fiecare echipa din ligile 3-4-5, a conturilor de facebook, bloguri si site-uri, unde este cazul, lista o aveti mai sus

19 – de vizitat celelalte primarii ale comunelor fara echipa de fotbal, spre a le arata ce beneficiu pot avea, ca si comunitate, avand o echipa de fotbal in liga 5, explicate mai ales si CHELTUIELILE ce implica asa ceva, eu am inceput, legat de echipamentele sportive:


20 – tinerea de cursuri noi pentru:

-         instructori sportivi-fotbal
-         antrenori ( anual, nu la 2 ani ca pana acum )
-         observatori
-         arbitri
-         preparator sportiv/fizic
-         etc

21 – in urma postarii anunturilor pe internet, legate de echipa SAGEATA POPRICANI, ne-am trezit cu peste 200 de cv-uri de la fotbalisti din toata tara, de aceea, pentru cei din tara, am creat un grup special pe facebook:


22 – dezvoltarea fotbalului in sala, prin crearea unui campionat de 1-3 divizii, completate si cu echipe de cartier

23 – lansarea unui proiect UN CARTIER = UN TEREN DE FOTBAL

24 – competitii intre scoli private de fotbal => http://sosfij.blogspot.ro/2013/08/scoli-private-de-fotbal-iasi.html  si ajutarea aparitiilor de cluburi noi

25 – organizarea de excursii cu elevi/studenti la meciurile din ligile 2-5

26 – aparitia LIGII a 6-a a judetului, cu echipe de cartier din orasul IASI

27 – dotarea echipelor de pe locurile 1-5, din ligile 4-5, cu cate o tableta, pentru o usurinta in promovarea si activitatea lor online, la final de campionat ( din fonduri proprii sau sponsorizari )

Cam atat ar fi, pe scurt, niste ganduri asezte pe hartie in aceasta vara!

Avand in vedere ca tot incerc sa dau de dvs, dar sunteti prea ocupat si …….. timpuol trece, si poate aceste ganduri vor ajuta si alte persoane/cluburi din judetul IASI, m-am hotarat sa dau drumul la material, pe net.

Doamne-ajuta!

Cu respect, ing Florin Chiriac










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu