vineri, 21 iunie 2013

Liga tinerilor » Antrenorii sub 50 de ani sunt în vogă la echipele din Liga 1

 

 

Ilie Stan a mai antrenat în Liga 1 echipele Victoria Brăneşti, Steaua şi Concordia Chiajna

Prin numirea lui Ilie Stan ca antrenor al Vasluiului şi a lui Cristi Dulca la Gaz Metan, numărul de tehnicieni sub 50 de ani din Liga 1 a ajuns la 12.

Cluburile din primul eşalon nu mai mizează pe antrenorii cu experienţă, patronii preferînd tehnicieni tineri la cîrma formaţiilor. Ieri, Ilie Stan, 45 de ani, retrogradat cu Chiajna în sezonul trecut, a fost numit "principal" la FC Vaslui, iar cei de la Gaz Metan l-au confirmat în funcţie pe Cristi Dulca, 40 de ani, un alt antrenor tînăr. Acesta a semnat un angajament pe un sezon cu fosta echipă a lui Gheorghe Mulţescu.

Din cele 17 echipe care vor începe în sezonul viitor, aici incluzînd şi U Cluj, despre care Ioan Mărginean a declarat că va lua licenţa, 12 formaţii vor avea pe bancă tehnicieni cu vîrste de sub 50 de ani. Doar patru cluburi vor merge pe mîna experienţei: Dinamo, cu Gheorghe Mulţescu, FC Braşov, cu Adrian Szabo, Corona Braşov, cu Nicolae Manea, şi CFR Cluj, cu Mircea Rednic. Oţelul nu are încă antrenor şi nu a făcut parte din calcul.

45 de ani este media de vîrstă a antrenorilor din Liga 1

"Am ales o echipă unde pot cîştiga un trofeu. Am condiţiile necesare la Vaslui. La final, sper să avem posibilitatea să jucăm într-o cupă europeană" (Ilie Stan, antrenor FC Vaslui)

"Am ca obiectiv locurile 1-7. Este realizabil şi sper să îl duc la bun sfîrşit. Nu va fi o problemă de adaptare, am copilărit în Mediaş" (Cristi Dulca, antrenor Gaz Metan)


SURSA: http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/liga-tinerilor-antrenorii-sub-50-de-ani-sunt-in-voga-la-echipele-din-liga-1-401575.html

******************************

Mai sunt tineri antrenori in LIGA a I-a care nu au echipa, sunt unii, dintre cei 17-18 romani care au absolvit celebra scoala de antrenori de la Coverciano = http://www.trainingtrips.eu/en/destinations/destination/47-coverciano , si sunt liberi, nebagati in seama !
Culmea, cand vii in tara trebuie sa echivalezi diploma, si costa, nu putin, vreo 8.000 euro. 

In ziua de azi, trebuie forte noi, oameni cititi, invatati, care au acces la noile sisteme de antrenament, noile cursuri, etc...........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu